Predavanje s pogovorom in delavnico: Kako lahko turizem izboljša življenje domačinom

Ivanji Grad, 30. junij 2018, ob 18. uri

datum: 30.05.2018

kategorija: Priporočamo


Javni zavod Komenski Kras vsa vabi na predavanje s pogovorom in delavnico, kjer boste spoznali zanimive domače in tuje primere turizma po meri lokalne skupnosti ter se ob njih pogovorili o nadaljnjem razvoju turizma na Krasu.

Sobota, 30. junij 2018, ob 18.00, Ivanji Grad, v okviru 9. Festivala sivke na Krasu
KAKO LAHKO TURIZEM IZBOLJŠA ŽIVLJENJE DOMAČINOM
Kako je nekaterim že uspelo in kakšne so priložnosti na Krasu?

Turizem ni sam sebi namen. Smisel razvijanja turizma je prispevati k blaginji lokalne skupnosti, pri tem pa ponujati pristna doživetja za obiskovalce. Povečevanje dodane vrednosti lokalnih proizvodov, storitev in stavbnega fonda, priložnosti za prihodke in varna delovna mesta, ohranjanje lokalnih naravnih virov in kulturne identitete, živo in razvito podeželje, povezana in odporna skupnost.

Srečanje bo izvedla Renata Karba iz Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj. Njeno delo je osredotočeno na skupnostno upravljanje z življenjskimi viri in varstvo okolja. Je urednica in soavtorica vodnikov in katalogov dobrih praks na področjih trajnostnega razvoja in zelenih delovnih mest. Sodeluje v projektih vključujočega razvojnega načrtovanja v slovenskih občinah in se vključuje v razvoj nacionalnih politik in strateških dokumentov.

Prenovljen Grad Štanjel

Kontakt
:
Javni zavod Komenski Kras
Štanjel 1a, 6222 Štanjel
T: +386 5 769 00 56,
@: tic.stanjel@stanjel.eu

Vrnitev na seznam