Grajsko poletje 2018: Gledališka komedija PD Štandrež »Čaj za dve«

Grad Štanjel, 1. junij 2018, ob 21. uri

datum: 17.05.2018

kategorija: Priporočamo


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na prvem letošnjem dogodku Grajskega poletja 2018 - s svojo gledališko komedijo "Čaj za dve" nas bodo nasmejale članice in člani Prosvetnega društva Štandrež.

Grajsko poletje 2018_PD Štandrež

Komedija na izjemno preprost način prikazuje težave, ki jih s seboj prinaša starost. Govori o kmetici Angeli Brdon iz Čolnice (naselje v občini Kanal), ki zaradi starosti in bolezni ne more več sama živeti na svojem domu, zato jo preselijo v dom za starejše. Ker so vse sobe zasedene, jo začasno namestijo k Jasmini Rudolf, upokojeni profesionalni gledališki igralki. Angela in Jasmina prihajata iz popolnoma drugačnih okolij. Po značaju sta si zelo različni, zato je njuno sobivanje sprva težavno in konfliktno. Počasi pa vendarle najdeta nekaj skupnih stvari, o katerih se lahko pogovarjata. Ko pa se za Jasmino začne zanimati stanovalec doma Janko Gregorič, kmetico Angelo pa obišče njen sin Ivek, se njun odnos spet skali. Jasmina zahteva, da Angelo iz njene sobe odstranijo.

Ali bosta Angela in Jasmina našli recept za sožitje v jeseni življenja ali pa se bo njun konflikt še poglobil?

Gledališka komedija bo v petek, 1. junija 2018, s pričetkom ob 21. uri, na grajskem dvorišču v Štanjelu (v primeru dežja bo prireditev potekala v zadružnem domu v spodnjem delu Štanjela).

Režija: Jože Hrovat

Grajsko poletje 2018_PD Štandrež

Vabljeni k udeležbi!

Kontakt:
ŠKUD Biser Krasa Štanjel   
Tel.: +386 (0)31 378 424

Vrnitev na seznam