Koncert Mance Izmajlove: Pesmi mojih krajev: PRESTAVLJEN DATUM!!

Štanjel, grajsko dvorišče - PRESTAVLJEN DATUM

datum: 30.07.2016

kategorija: Priporočamo

 Vabljeni na koncert Mance Izmajlove: Pesmi mojih krajev, ki bo v nedeljo 25. septembra 2016 ob 19. uri na grajskem dvorišču v Štanjelu. Datum je prestavljen iz 10. september 2016.
 

PESMI MOJIH KRAJEV

Koncert najlepših slovenskih narodnih, ponarodelih in Avsenikovih pesmi v novih priredbah Benjamina Izmajlova. Večer pesmi, ki so jih prepevali naši starši, naj jih jutri z enakim žarom prepevajo naši otroci.

Nov projekt Mance in Benjamina Izmajlova, v poklon 25-letnici samostojne Slovenije.

Gostje: Slovenski Trio (harmonika, kitara, kontrabas)

 

CENA VSTOPNICE: 

14€ v predprodaji

16€ na dan koncerta

Predprodaja vstopnic: EVENTIM

Prodajno mesto Štanjel: Pošta Štanjel

Info in rezervacija  vstopnic070817437

Več informacij:www.mancaizmajlova.com

 

Kratka življenjepisa:

Manca Izmajlova je mezzosopranistka, ki je diplomirala iz muzikala in dramske igre v Londonu, v Moskvi pa je študirala operno petje. Poje več žanrih in kar 24 jezikih, za seboj ima več kot 1000 koncertov po vsem svetu. Posebno ljubezen čuti do samospeva, narodnih pesmi in do glasbe iz slovanskih držav - posebno ruske. Je zmagovalka velikega pevskega tekmovanja v Moskvi, posvečenega V. Solovev - Sedovu, avtorju znamenitih Podmoskovnie večera.

Njena albuma "Slovanska duša" in "Slovensko srce", posneta v Moskvi z Ruskim državnim filmskim orkestrom, sta bila pri nas prodana v platinasti nakladi. Z možem sta organizirala številne velike koncerte - med drugim s projektom "Slovanska duša" dvakrat razprodala in dvignila na noge Cankarjev dom, Sava center v Beogradu in Moskovsko Filharmonijo. V Moskovski filharmoniji redno gostuje od leta 2011.

Benjamin Izmajlov je koncertni violinist, skladatelj, dirigent, producent, umetniški vodja festivalov. Diplomiral in magistriral je na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, zadnje dve leti pa je kot edini Slovenec v zgodovini postal tudi solist Moskovske filharmonije. Skupaj s sporogo je prejemnik najvišjega priznanja ruske pravoslavne cerkve "Red Cirila in Metoda" za krepitev medkulturnega dialoga. Poleg svoje mednarodne koncertne dejavnosti, je znan tudi v vlogi producenta "Slovanske duše" in "Slovenskega srca", je ustanovitelj in direktor Slovenske poletne glasbene akademije Giuseppe Tartini ter ustanovitelj Slovenskega diplomatskega koncerta.


Kontakt:
Mednarodna akademija Giuseppe Tartini
Vrnitev na seznam