Pregled po datumu

po to sr če pe so ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
<jul avgust 2018 sep>

Dne 14.08.2018 poteka naslednji dogodek:

Poletni Štanjel: Predstavitev knjige "Zakaj ti – kako krotim svoj ego"

14.08.2018

Štanjel, grajsko dvorišče

POLETNI ŠTANJEL: ZAKAJ TI – kako krotim svoj ego

poletni štanjel zakaj ti

Predstavitev knjige Davida Stepančiča "Zakaj ti - kako krotim svoj ego" v pogovoru z Martino Kafol na festivalu Poletni Štanjel

Zakaj ti ali Kako krotim svoj ego je knjižni prvenec Davida Stepančiča, vsestranskega umetnika življenja, ki se je v svoji že „zreli“ dobi pred več kot desetletjem iz rodne zamejske vasi Mačkolje blizu Trsta preselil na Kras, na Volčji Grad. Od takrat se je v njegovem življenju spremenilo veliko stvari. Vsaka nova izkušnja ga je spodbudila, da se zamisli, da se vpraša kako dalje, da se poglobi v svoj obstoj in … začel je pisati. Nastala je prva knjiga, v kateri je prisluhnil svojim številnim notranjim glasovom.
To so glasovi različne vrste, za katere avtor pravi, da jih sliši odkar pomni zase. Eni so prijetni, drugi manj, vsak glas povzroča drugačno počutje. Sprememba se zgodi, ko jih začneš ločevati, ko prepoznaš, da gre za različne vire informacij in ko se naučiš dajati več pozornosti enim, manj drugim, ko se zaveš, da lahko sam izbiraš kateremu svojemu notranjemu glasu boš prisluhnil.
Nastal je dvogovor med enim glasom in drugim, s katerim avtor želi bralcem posredovati svojo izkušnjo, v prepričanju, da se lahko vsakdo v sebi nauči prepoznati različne glasove, da dojame, da ga pogojujejo in da, ko jih prepozna, z vajo, izbere, kateremu svojemu delu bo sledil. Navsezadnje je vseeno. In če je že vseeno, potem je lepše izbrati tisti glas, ki nas bolj zadovoljuje.

O avtorju (povzeto po njegovih besedah):
David je malce neroden človek, ki se večkrat skriva za ogrodje harmonike, ki rad zabava z vici in dovtipi, ki večkrat rad kaj spije v varni kantini in okolici, ki rad poje, govori na pogrebih, se včasih zmede in ne najde poti domov, ki sodeluje pri najrazličnejših društvenih pobudah, ki ima rad pršut, posebno domač, ki večkrat jezi ženo, ki še vedno hoče imeti prav, ki se rad veseli v družbi, ki ga zanima vse kar je novega okrog njega, ki se občasno še razjezi, a mu kmalu mine, ki ima rad pohode v naravo, še posebno v gozdu, med šparglji in gobami, ki ne prenaša statičnosti, ki ve, da mu bodo sosedi, ne vsi .., vedno pomagali, ki se bavi z vinogradom, z različnimi rezultati, ki se skuša ekološko ponašati, ki se občasno požge s bencinom, ko neti dračje na dvorišču, ki ga marsikdo ne mara, ker pravi da govori preveč, ki se hitro navduši in hitro odduši, ki rad potuje, še posebno v nove kraje, ki ima rad glasbo, še raje če je kvalitetna, ki včasih zakolne ali na tihem zajoče … evo vse to in še je zapisal v knjigi Zakaj ti.

Vabljeni 14. avgusta ob 19. uri na grajsko dvorišče v Štanjel!

Kontakt:
Javni zavod Komenski Kras
Štanjel 1a, 6222 Štanjel
T: +386 5 769 00 56,
@: tic.stanjel@stanjel.eu

Vrnitev na seznam