Pregled po datumu

po to sr če pe so ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
<maj junij 2015 jul>

Dne 20.06.2015 poteka naslednji dogodek:

S kolesom čez Komenski Kras

20.06.2015

Komen

 

Letak - Gušt in žluk

V okviru praznovanja občine Komen  ter ob zaključku projekta Promocija turističnih poti Komenskega Krasa (LAS Zgornja Vipavska dolina in Komenski Kras) vas 20. junija 2015 vabimo na spoznavanje naših krajev na malo drugačen način. Prelepe vasi, slikoviti stari kolovozi in prostrani razgledi po okolici so najlepši izza balance vašega kolesa in, če v njih uživamo skupaj, bo doživetje še toliko bolj nepozabno.

Start: ob 16.00 uri v Komnu izpred Zadružnega doma, Komen 118.

Cilj:
v Komnu pred Zadružnim domom, predvidoma med 18.00 in 19.00 uro.

Startnina: 8 EUR odrasli ter 4 EUR otroci do 12 let po predhodni prijavi, 10 EUR odrasli ter 5 EUR otroci do 12 let na dan prireditve.

Vsak odrasel udeleženec bo prejel majico, zemljevid pohodniških in kolesarskih poti, sadje in vodo med postanki.  V Kobjeglavi bo na pokušino domača kapljica in druge kraške dobrote. Na zaključnem prizorišču v Komnu bo vsakemu udeležencu na voljo obrok hrane po lastni izbiri ter kozarec vina ali domačega soka. V startnini za otroke ni vključena majica.

Prijave: Prijava in plačilo startnine je možna po predhodnih prijavah, ki jih sprejemamo do četrtka 18. junija 2015.

PRIJAVNICA

Startnino nakažite na EZR št.: 01249-0100006231, namen: startnina kolesarjenje.

Po plačilu startnine boste po elektronski pošti oziroma po navadni pošti prejeli račun, s katerim na dan prireditve med 15.00 in 16.00 uro na startnem prostoru prevzamete bona za hrano in pijačo, majico in zemljevid pohodniških in kolesarskih poti.

Prijave bomo na dan prireditve sprejemali na startnem prostoru med 15.00 in 16.00 uro.

Potek kolesarjenja: Kolesarjenje je rekreativne narave, z vodenjem izkušenega kolesarskega vodnika. Udeleženci lahko izbirajo med daljšo krožno potjo 30 km in krajšo krožno potjo 20 km.

Prireditev je namenjena vsem rekreativnim kolesarjem, ki se počutijo zdravi in so sposobni odpeljati omenjeni progi. Tempo in hitrost bosta prilagojena udeležencem glede na njihove zmožnosti. Otroci do 15. let se lahko prireditve udeležijo le v spremstvu staršev ali skrbnika.
Proga je večinoma makadamska, gozdna, asfaltnih odsekov je malo. Za kolesarjenje boste potrebovali gorsko ali trekking kolo.

Daljša krožna pot 30 km

 

Od starta v Komnu pred Zadružnim domom Komen, po makadamski cesti skozi Gabrovico pri Komnu in Coljavo, po trasi nekdanje avstroogrske vojaške železnice, Tupelč do Hruševice. Po okrepčilnem postanku naprej do Lukovca ter delno po Poti devetih kalov do Kobjeglave, kjer bo daljši postanek s kraškimi dobrotami in domačo kapljico. Nadaljevali bomo preko Zajčevca do Tomačevice in nazaj v Komen pred Zadružni dom. 

 

Krajša krožna pot 20 km

Od starta v Komnu pred Zadružnim domom Komen, po makadamski cesti skozi Gabrovico pri Komnu in Coljavo, po trasi nekdanje avstroogrske vojaške železnice, Tupelč do Hruševice. Po okrepčilnem postanku naprej do Kobjeglave, kjer bo daljši postanek s kraškimi dobrotami in domačo kapljico. Nadaljevali bomo proti Tomačevici in nazaj v Komen pred Zadružni dom.


Prireditev je namenjena vsem rekreativnim kolesarjem, ki se počutijo zdravi in so sposobni odpeljati omenjeni progi. Tempo in hitrost bosta prilagojena udeležencem glede na njihove zmožnosti. Otroci do 15. let se lahko prireditve udeležijo le v spremstvu staršev ali skrbnika.
Proga je večinoma makadamska, gozdna, asfaltnih odsekov je malo. Za kolesarjenje boste potrebovali gorsko ali trekking kolo.

Pravila: Kolesarji bodo vozili v skupini, katero bo vodil izkušeni kolesarski vodnik. Kolesarji so dolžni upoštevati vsa navodila organizatorja ter sodelujejo na lastno odgovornost. Organizator ne nosi nikakršne materialne odgovornosti , če kolesar povzroči škodo sebi, med seboj ali proti tretji osebi.
Za otroke do 15. leta je obvezna uporaba kolesarske čelade in spremstvo ali pisno soglasje staršev oz. skrbnikov. Vsem ostalim pa čelado toplo priporočamo.

Splošna določila:

V primeru slabega vremena bo prireditev odpadla. Startnina vplačana ob predhodni prijavi bo vrnjena.

OB ZAKLJUČKU KOLESARJENJA BO ŽREBANJE PRIJAVNIH ŠTEVILK.
NAGRADA: PRŠUT


Parkiranje:
Parkiranje bo možno na spodaj označenih mestih.

Parkirišče-občinski praznik-1

Kontakt in dodatne informacije:
Soraja Balantič, tel. št. 05/7310 461 ali e-mail soraja.balantic@komen.si

Organizatorji:
Občina Komen, Kulturno umetniško in turistično društvo Kraški slavček Kobjeglava-Tupelče, Športno kulturno društvo Hruševica, Športno kulturno društvo Biser Krasa Štanjel, Andrej Bandelj s.p..

 

 

Vrnitev na seznam